Ik denk nog regelmatig aan de laatste events in 2020 waar kennis gedeeld werd in het leven voor de intelligente lockdown. Net na de eerste persconferentie over Covid-19, bleek dat we voornamelijk onze handen moesten wassen. Wat onwennig stonden we tegenover elkaar in een te krappe ruimte en wisten we ons niet echt een houding te geven bij begroetingen van elkaar. Ellebogen werden opeens geaccepteerd, voetshakes en stiekem toch links en rechts een hand of een hug. Met de kennis van nu moeten we constateren dat er veel fout ging. Wel wisten we zeker dat er, voorlopig, een einde kon komen aan de events “oude stijl”.

Dit was slecht nieuws voor mijzelf, mijn collega’s en onze klanten. Niets is mooier dan de laatste trends te delen en de voordelen die dit biedt in de praktijk te brengen. Samen de ingerichte omgevingen effectiever in te richten en te gebruiken. Het platform der platformen was daarnaast ook goed voor het event der events. Las Vegas of Orlando, de zere voeten en de hitte nemen we voor lief. Voor de netwerkers, de nerds, de managers en controllers etc. is dit een perfect moment om elkaar te ontmoeten. Dit jaar was de trip naar Orlando gepland maar helaas, een dikke streep er door en geen nieuw (jaarlijks ritueel) fout T-shirt.

Alle content komt nu online tot ons. De stappenteller kan in de kast en de koptelefoon op het hoofd. Het is jammer dat je er niet live bij kunt zijn maar het brengt ook weer een voordeel (elk nadeel heeft immers zijn voordeel). Op deze manier is niet alleen een selecte groep kennis aan het snuiven, maar iedereen binnen onze onderneming.

ServiceNow Knowledge SEQUAL Consultancy

in plaats van

ServiceNow Knowledge SEQUAL Consultancy

Binnen SEQUAL Consultancy hebben we al onze medewerkers meegenomen in de agenda van Knowledge 2020. Hiertoe heb ik een overzicht gemaakt van alle beschikbare sessies en deze gedeeld met de collega’s (is daar een app voor?). Nu is elke collega direct bij de bron van de onderwerpen waarin ze specialist zijn aanwezig, worden klantcases getoetst en trends vertaald naar marktbenadering. Op deze manier zijn meer sessies opgepakt en gedeeld met elkaar en zeker ook met onze klanten. Achteraf hebben we de reacties gepeild. Erg leuk is dan ook dat je ziet dat een sessie gevolgd door iemand ook erg interessant bleek te zijn voor een collega, een relatie binnen een bedrijf of voor nieuwe contacten via de bekende social media kanalen.

ServiceNow Knowledge SEQUAL Consultancy

Tot 12 juni zijn wij bezig geweest om Knowledge 2020 te volgen. Ik zie dan ook dat er steeds meer gericht gekeken wordt naar de sessies en week na week verdiepende dan wel extra sessies gepland staan. Met meer mensen over een langere periode dieper ingaan op de materie. Digitalisering heeft inderdaad zijn voordelen!

Lex Veldkamp

Lex Veldkamp

Lex is binnen SEQUAL Consultancy de Technical Lead met betrekking tot Enterprise Service Management platformen en tooling. Met ruim 30 jaar ervaring is Lex (in de wandelgangen ook wel Lexicon genoemd) een inspirator voor iedereen binnen SEQUAL Consultancy en hij deelt graag zijn kennis met collega’s en opdrachtgevers. Lex heeft brede kennis, doet zijn werk met veel plezier en neemt graag nieuwe stof tot zich. Hij is ook gek op het ontrafelen van problemen.